joi, 23 aprilie 2015

5 combinatii cu miere care fac minuni pentru sanatate si pentru frumusete



Mierea este un ingredient natural care are numeroase beneficii pentru sanatate. Are efecte beneficie asupra organismului chiar si in combinatie cu alte produse. Iata cinci combinatii de miere si alte produse care fac minuni pentru sanatate si frumusete:

Mierea si lamaia

Este unul dintre cele mai bune remedii cand vine vorba de numeroasele probleme de sanatate si probleme ale tenului. Aceasta combinatie de miere cu lamaie rezolva eficient diversele probleme legate de digestie. Pentru a scapa de problemele cauzate de indigestie poti apela cu incredere la acesta combinatie. Lamaia este bogata in antioxidanti, care curata toxinele din organism, in timp ce mierea favorizeaza dezvoltarea bacteriilor benefice din intestin, ajutand astfel digestia.

Intr-o lingura de zeama proaspata de lamaie adauga 5 picaturi de apa si bea acest amestec. Pentru rezultate mai bune poti consuma acest amestec in fiecare dimineata.

Acneea: Una dintre principalele cauze ale acneei este secretia excesiva de uleiuri dar si efectele daunatoarea ale toxinelor produse de bacterii. Antioxidantii din lamaie curata toxinele din corp in timp ce mierea catifeleaza pielea. 

Poti prepara in casa o mixtura pentru tratarea acestor probleme amestecand cantitati egale din ambele ingrediete. Aplica aceasta solutie pe zonele afectate de acne si lasa sa actioneze timp de 10 minute dupa care clateste-te cu apa calduta.
Amesteca o lingura de miere cu jumatate de lingura de suc proaspat de lamaie si aplica mixtura pe ten. Lasa sa actioneze 15 minute, dupa care iti poti clati pielea. Vei obitne astfel o piele catifelata si stralucitoare.

Calusul: proprietatile de curatare ale lamaii impreuna cu capacitatea de hidratare a pielii sunt un remediu eficent pentru tratarea calusului (boala caracterizata prin ingrosarea pielii).

Pentru inceput este necesar sa iti speli picioarele si apoi sa aplici o mixture de miere si lamie pe zonele afectate de calus. Lasa sa actioneeze 20 de minute dupa care cu o piatra ponce curate zona respective pentru a elimina excesul de piele.

Mierea si otetul de mere

Otetul de mere combinat cu mierea este un remediu eficient in tratarea a numeroase probleme de sanatate. Iata cateva modalitati prin care poti utiliza acest adjuvant natural pentru tratarea diverselor probleme de sanatate:

Umflaturi ale pielii: proprietatile anti-inflamatorii ale otetului de mere ajuta la vindecarea si catifelarea pielii iritate. Mierea actioneaza asemenea unui calmat pe zonele afectate.

Aplica o picatura de miere pe zona afectata si cu o discheta demachianta inmuiata in otet de mere, tamponeaza pielea. Spala zona respectiva dupa ce ai lasat mixtura sa actioneze timp de 5 minute. Repeta procedeul odata la 2, 3 ore timp de cateva zile pentru a obtine rezultate optime.

Matreata: otetul de mere contine enzime puternice care distrug bacteriile si ciupercile care cauzeaza matreata. De asemenea stimuleaza deschiderea porilor astupati, fiind in acelasi timp un balsam cu actiune delicata pe par.

Folosind dischete demachiante aplica pe scalp o mixtura de otet de mere si miere si maseaza delicat pielea capului. Prinde-ti parul in un coc si acopera-l cu un prosop fierbinte pentru a deschide porii scalpului. Prin acest procedeu permiti otetului sa patrunda in piele si elimine bacteriile si ciupercile ce cauzeaza matreata.

Guta: aceasta problema medicala este cauzata in principal de cresterea nivelului de acid uric din organism. Otetul de mere si mierea ajuta la reducerea simptomelor gutei. Fiind bogate in antioxidanti si flavonoizi, mierea impreuna cu otetul de mere intensifica procesul de eliminare al acidului uric din organism.

Adauga intr-un pahar cu apa calda o lingura de miere si una de otet de mere. Consuma aceasta bautura zilnic pentru a tine sub control aceasta problema.

Cicatricile cauzate de acne: acidul acetic si acidul alfa-hidroxid din compozitia otetului de mere reduc porii de pe suprafata pielii, detoxifica si reduc inflamatia pielii. Acesta impreuna cu proprietatile antibacteriene ale mierii reduc cicatricile cauzate de acne.

Fa o solutie dintr-o jumatate de lingura de miere si o lingura de cidru. Aplica aceasta solutie pe zonele afectate cu ajutorul unei dischete demachiante si lasa sa actioneze timp de 15 minute. Apoi iti poti curata fata. Repetat in mod regulat acest procedeu duce la deschiderea culorii cicatricilor.

Mierea si scortisoara

Este o combinatie perfecta deoarece are proprietati antibacteriene dar si efecte de catifelare a pielii.
Cosurile: proprietatile antibacteriene ale meirii impreuna cu proprietatile antioxidante ale scortisoarei joaca un rol important in lupta impotriva cosurilor.

Fa o pasta fina din pudra de scortisoara si putina miere. Aplica aceasta pasta pe fiecare cos si lasa sa actioneze peste noapte. Spala-te a doua zi pe fata cu apa calduta. Dupa cateva zile ar trebui sa apara rezultate.

Sanatatea inimii: scortisoara contine fibre si calciu, necesare organismului in procesul de procesare al colesterolului. Un nivel scazut al colesterolului din corp este benefic pentru sanatatea inimii si pentru a asigura protective impotriva diverselor probleme cardiace.

Adauga un praf de pudra de scortisoara in apa care fierbe. Strecoara ingredientele si adauga o lingura de miere in ceai. Consuma aceasta bautura cu jumatate de ora inanite de micul-dejun.

Prevenirea cancerului: scortisoara contine numeroase elemente care inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, reducand inmultirea acestora. Compusii din miere, precum fenoli actioneaza si ei impotriva cancerului.

Amesteca un praf de scortisoara impreuna cu cateva picaturi de miere pentru a rezulta o pasta fina. Consuma aceasta mixtura pe stomacul gol in fiecare zi, preferabil dimineata cand corpul o poate asimila mai usor.

Mierea si usturoiul

Usturoiul are proprietati anti-bacteriene si contine numerosi nutrienti benefici santatii. Combinat cu mierea poate fi folosit pentru a trata numeroase afectiuni:

Durerea de gat : fiind lipicioasa mierea imbraca gatul si reduce sensibilitatea nervilor, reducand tusea. Prezenta compusilor antibacterieni si usturoi reduce durerea si infectia cauzata de gatul inflamat.
Adauga trei catei de usturoi in o lingura de miere si lasa-i la macerat cateva ore. Apoi scoate catei de usturoi si consuma respectivul lichid.

Curatarea pielii: datorita proprietatilor sale anti-bacteriene si anti-bacteriene usturoiul ataca bacteriile de pe suprafata pielii. Mierea catifeleaza pielea conferindu-i un aspect proaspat.

Zdrobeste catva catei de usturoi si adauga o lingura de miere si sucul de la un sfert de lamaie. Amesteca bine si aplica amestecul pe ten, lasand sa actioneze 20 de minute. Spala apoi fata cu apa rece.

Mierea si ghimbirul

Mierea si ghimbirul sunt un remediu eficent in combaterea diverselor probleme de sanatate.

Digestia: ghimbirul inhiba productia gazelor intestinale si ajuta la descompunerea proteinelor din mancare. Mierea este bine cunoscuta pentru proprietatile de regenrarea a bacteriilor benefice din intestin.

Pentru a scapa de indigestie si de numeroase probleme ale stomacului, consuma dimineata doua bucati mici de ghimbir acoperite cu miere.

Migrenele: compusii anti-inflamatori prezenti in ghimbir inhiba sinteza prostaglandinelor care cauzeaza inflamatie si dureri, eliminand astfel durerile de cap.

Adauga bucati de ghimbir in apa clocotita si lasa sa fiarba timp de 10-15 minute. Adauga miere si cosuma aceasta bautura pentru a scapa de migrene.

Sinuzita: ghimbirul este cunoscut pentru proprietatile sale expectorante. Prezenta compusilor antibacterieni din miere ajuta la elimiarea infectiilor.
Amesteca  o lingura de pudra de ghimbir uscata cu jumatate de lingura de miere. Consuma acest amestec de doua ori pe zi pentru a scapa de sinuzita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu