miercuri, 29 aprilie 2015

Cum sa alegi produsele cosmeticele in functie de tipul de ten?



Trebuie sa acorzi o atentie deosebita atunci cand iti alegi produsele cosmetice pentru piele. Mai ales atunci cand ai un ten cu probleme. Aplici crema recomandata de dermatolog insa daca folosesti machiajul gresit, poti cu usurinta scoate in evident acneea si cu timpul poti inrautatii starea ei. Iata cateva sfaturi prin care poti remedia greselile pe care le faci

Daca ai un ten afectat de acnee, cauta ca pe eticheta produsului sa fie mentionat cuvantul “non-comedogenic”. Acest termen este utilizat pentru a denumi produsele care nu inchid porii, reducand riscul de aparitie a punctelor negere. 

Spere exemplu daca lotiunea de corp sau crema pentru protective solara contine Lanolin sintetic, evita utilizarea ei deoarece produsul din component este comedogenic. Nu alege produse care au parfum deoarece acesta pot cauza nu numai alergii dar si acne. 

Folosete un demachiant bland sau lotiune de fata blanda de 2-3 ori pe zi. Nu freca cu putere fata atunci cand te speli deoarece acest lucru poate cauza extinderea acneei. Redu cantitatea de gel, spray sau produse de styling si foloseste-le cu grija. Ele contin alcool si uleiuri care care sunt daunatoare pielii cu cosuri.

Evita tratamentele cosmetice bogate in masaje si crema grasa. Alege o curatare clasica. Astfel vei scapa si de punctele negre.

Atunci cand cumperi fond de ten evita-le pe cele care contin Isopropyl Myristate. Pot actiona asemenea unor iritanti care agraveaza acneea.
 
Evita rujurile si balsamurile de buze lucioase ( glossy). Acestea sunt bogate in substante comedogenice precum jeleul de petroleum si ceara. Alege varinatele mate.

Nu folosii blush-uri sau farduri de ochi sub forma de crema. Fiind mai dense contin mai multe substante comedogenice. Utilizeaza cu incredere variantele pudra ale acestor produse cosmetice. Chiar si in variant de pudra trebuie sa eviti sortimentele ce contin sclipici. Particulele de mica pot bloca porii cauzand puncte negre.

Fereste-te de alergii prin utilizarea “testului zonal”

Esti predispus alergiilor pielii si reactiilor rapide? Daca da inseamana ca ar trebui sa acorzi ceva mai multa atentie produselor cosmetice pe care le vei achizitona in viitor. Ai putea lua in calcul “testul zonal”.
Acesta te-ar putea scapa de alergii si reactii ale pielii sensitive din zona buzelor, ochilor, obrajilor sau fetei. 

Produsele care cauzeaza cel mai de iritatii ale pielii sunt mascara, fondurile de ten lichide, cremele anti-anging, nuantatorii si mastile de fata. Persoanele cu piele sensibila experimenteaza mancarime, arsura si chiar iritatii. Prea mult machiaj este daunator pentru ten si de aceea este bine sa il lasam sa respire cat mai des cu putinta.

Cea mai buna zona pentru efectuarea acestui test este zona interna a cotului. Testarea pielii pentru eventualele reactii alergice in acest loc ofera o mai buna vizibilitate a tipului de reactie.

Este foarte usor de efectuat. Se aplica o picatura de cosmetic in aceasta zona si se observa daca apar reactii alergice in 24 de ore. Daca pielea prezinta eruptii sau iritatii inseamna ca respectivul produs nu este bun pentru tipul tau de piele. Pentru mai multe informatii despre produsele din respectiul produs si modul cum interactioneaza cu pielea ta poti consulta un medic dermatolog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu